Seto / Mount Fuji Architects Studio

first_img Shimizu Corporation Projects TETENS Year:  Arup Year:  2013 Seto / Mount Fuji Architects Studio ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/563480/seto-mount-fuji-architects-studio Clipboard MEP: Housing Structural Engineering: Architects: Mount Fuji Architects Studio Area Area of this architecture project ArchDaily “COPY”center_img Japan Photographs CopyHousing•Fukuyama, Japan “COPY” Save this picture!© Ken’ichi Suzuki+ 32 Share General Contractor: Area:  1934 m² Area:  1934 m² Year Completion year of this architecture project 2013 Design Team:MAO, Naoto Ishii, Tetsuya Mizukami, Masahiro HaradaCity:FukuyamaCountry:JapanMore SpecsLess SpecsSave this picture!© Ken’ichi SuzukiRecommended ProductsWindowsFAKRORoof Windows – FPP-V preSelect MAXWindowspanoramah!®ah!38 – FlexibilityMetallicsStudcoWall Stop Ends – EzyCapMetallicsSculptformClick-on Battens in Ivanhoe ApartmentsText description provided by the architects. This area faces the Seto Inland Sea and has a configuration of vicinal hills plunging directly into the sea, on the slope of a village which clings to it. The flat lands are naturally limited and a public space for parties and gatherings of people was lacking. A function of corporate housing for shipyard workers was sought. So, we tried to create a public space with construction that takes advantage of site conditions on the sloping top of the cliff and would be open to the community. Specifically, we prepared a cantilever escarpment , a volume of accommodation in 3 levels and opened to the local community its rooftop. This opened onto the beautiful scenery of the Seto Inland Sea, which served as a public place with a sufficient space to allow a direct approach through a large staircase from the road on the back side to the north that has a higher situation.-Structural ship hull formThe overhang which has a widely slender top of this particular scarp formed by a guide is intended to create a public space on the terrace and the widest possible area by setting a jump as necessary piles at the end of the escarpment so that no constraints is transmitted to the weakened ground . Nevertheless , what has made this possible is the presence of a continuous wall surface structure extending on three levels and that of a counterweight acting around the opposite side . 3 main structural wall surfaces can be considered as a beam height of level 3 ( about 10m ) and structural walls in the short direction taken every 6000 mm at a right angle, combined with 4 slabs into a forms of tiles. Thanks to these, the building in its entirety, consists of a rational structure of ship hull with the constituent assembly appearance of a huge ship and constituting an embodiment of a reasonable financial cost.Save this picture!© Ken’ichi Suzuki-Link areaThe two light courts drilled in the rooftop plaza are transitions to descend to all apartments. Although this is a form very efficiently exploiting the area , two light courts bring both light and ventilation to the interior corridors tend to be dark and damp , and it is a significant improvement of the environment in apartments under light and ventilation .Save this picture!SectionThe circulation (large stairs, iron stairs in two light courts and corridors) grow sequentially while wrapping this construction like concrete block in different ways. The fittings are steel treated with nickel to protect from salt damage. The circulation of the apartments manages to fit perfectly into the continuity of the neighborhood. The project became a part of the city itself.Save this picture!© Ken’ichi Suzuki-A landscape of the futureWhile satisfying the various demands of nature and society , this building has been defined as a “harmonious form” and its realization did arise as an “autonomous figure ” extremely clear and simple, that does not feel like the complex conditions in the background of its construction. The L-­‐ shaped volume of concrete is like a huge ship awaiting the baptism of the sea, and defines the contours of the “vast space that is the Seto Inland Sea .” The intention of the architect disappear one day and the building will be taken over by the district as a new sea landscape Seto assimilated and told in different ways. This is also our intention and desire .Save this picture!© Ken’ichi SuzukiProject gallerySee allShow lessFlora 22 / Despacho22Selected ProjectsPuritama Thermal Bath / Germán del SolSelected ProjectsProject locationAddress:Fukuyama, Hiroshima, JapanLocation to be used only as a reference. It could indicate city/country but not exact address. Share photographs:  Ken’ichi SuzukiPhotographs:  Ken’ichi Suzuki ShareFacebookTwitterPinterestWhatsappMailOrhttps://www.archdaily.com/563480/seto-mount-fuji-architects-studio Clipboard Seto / Mount Fuji Architects StudioSave this projectSaveSeto / Mount Fuji Architects Studio CopyAbout this officeMount Fuji Architects StudioOfficeFollowProductsGlassSteelConcrete#TagsProjectsBuilt ProjectsSelected ProjectsResidential ArchitectureHousingFukuyamaHousingResidentialJapanPublished on November 03, 2014Cite: “Seto / Mount Fuji Architects Studio” 03 Nov 2014. ArchDaily. Accessed 11 Jun 2021. ISSN 0719-8884Browse the CatalogFaucetshansgroheKitchen Mixers – Aquno Select M81Vinyl Walls3MVinyl Finishes in HealthPartners Regions HospitalPartitionsSkyfoldWhere to Increase Flexibility in SchoolsCoffee tablesBoConceptMadrid Coffee Table AD19SkylightsLAMILUXFlat Roof Exit Comfort DuoMetallicsTrimoMetal Panels for Roofs – Trimoterm SNVSkylightsVELUX CommercialModular Skylights in Atelier Zimmerlistrasse OfficeStonesNeolithSintered Stone – Iron Moss – Iron CollectionCeramicsTerrealTerracotta Facade in Manchester HospitalWoodBlumer LehmannConsulting and Engineering in Wood ProjectsGlassBendheimLuminous Mirrored GlassWire MeshTwentinoxMetal Mesh – Golf Romeo 7More products »Save想阅读文章的中文版本吗?濑户内海的L造型公寓 / Mount Fuji Architects Studio是否翻译成中文现有为你所在地区特制的网站?想浏览ArchDaily中国吗?Take me there »✖You’ve started following your first account!Did you know?You’ll now receive updates based on what you follow! Personalize your stream and start following your favorite authors, offices and users.Go to my streamlast_img read more